Dwa różne ogrody : albo o przyrodzie w sztuce krakowskiej secesji
Planty krakowskie w malarstwie.
Krystyna Czerni
Keywords: Mehoffer, Józef (1869-1946); twórczość; Wyspiański, Stanisław (1869-1907); Malarstwo polskie; historia; 19-20 w; Secesja (szt.); Polska; Kraków (woj. małopolskie); Planty; ikonografia