Arkady Kubickiego w Warszawie
Adaptacja Arkad Kubickiego na główne wejście do Zamku Królewskiego i przestrzeń ekspozycyjno-widowiskową.
Jerzy S. Majewski; zdjęcia Wojciech Kryński
Keywords: Kubicki, Jakub (1758-1833); twórczość; Warszawa; Arkady Kubickiego; Skarpa; budownictwo; 19 w; Zamek Królewski; Architektura polska